Veerhuis | 15 oktober; Informatieavond: Stoeien met Systemen
23492
post-template-default,single,single-post,postid-23492,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

15 oktober; Informatieavond: Stoeien met Systemen

Algemene info

Wil je wat betekenen voor de mensen om je heen? Loop je soms tegen dingen aan waardoor je niet zomaar verder lijkt te kunnen? Waarbij je je afvraagt of dat nu aan jezelf ligt of aan anderen? Zoek je een leer- en ontwikkelplek, die precies inzoomt op het snijvlak van wat er in de samenleving gebeurt en wat er in jou zelf gebeurt?  Dan ben je aan het juiste adres!

In deze leerweg richt je je met name op het ontwikkelen van ‘sociale intelligentie’. Daartoe ga je ‘hands on’ aan de slag, zodat je helder krijgt

1. waar zit het ém nu precies in, in de vraagstukken die ik heb?

2. wat kan ik er nu aan doen?

3. wat moet ik weten over de wisselwerking tussen binnen en buiten voor toekomstige situaties?

Waar heb ik dit voor nodig?

Je hoort het vaak: enthousiaste en initiatiefrijke mensen die het beste met hun omgeving voor hebben zetten zich in, of slaan de handen ineen om mooie nieuwe dingen op te bouwen. De trefwoorden zijn: van onder op, duurzaam, samen, lokaal en vernieuwend. Mensen verbinden zich aan opgaven waarvan de resultaten goeddeels afhangen van de kwaliteit van de interactie tussen mensen.

We blijken echter te kunnen onderschatten welke krachten er spelen in het sociale veld. Samenwerken op basis van vriendelijkheid en de intentie tot verbinding blijkt dan onvoldoende. Om wat er in het sociale allemaal speelt het hoofd, het hart en de handen te kunnen bieden, is vaak een bewuste interventie nodig. Zonder inzicht in de systeemkrachten, krijgen mensen onderling daarom soms wrijving, slaat de uitputting toe of loopt een initiatief om andere redenen op een teleurstelling uit.

Persoonlijk praktijkwerk

‘Stoeien met Systemen’ is een praktijkopleiding in ontwikkeling, voor mensen die met mensen werken. Het wil je met ‘sociale intelligentie’ uitrusten, om alle onder- en bovenstromen in sociale dynamieken, én in jezelf, in beeld te krijgen. Je leert om je constructieve impact op je omgeving te vergroten.

En dat leerproces verloopt niet zozeer door een studie te maken van dingen buiten je, of van theoretische modellen en diverse Awarenes Based Social Technologies. Maar het verloopt vooral ook via je eigen binnenwereld. Toewerken naar sociaal intelligent handelen, is toewerken naar bewustwording van een innerlijke instrument: koersgevoeilgheid. Het gaat over afstemming in relaties door het leren innemen van zoiets als ‘de juiste plek’ en het bevorderen van zoiets als ‘de juiste ontwikkeling’. Wat daarin goed is voor het individu is ook goed voor het grotere geheel.

‘Stoeien met Systemen’ belooft je maatwerk

  • persoonlijke, diepgaande begeleiding, gevoelig én theoretisch
  • oplossingen en concrete handelings-perspectieven voor jouw praktijk
  • essentiële inzichten in de grote en kleine systeemdynamieken tussen mensen
  • heldere spelregels die maken dat samenwerken in deze nieuwe tijd makkelijker wordt.

 

Vereenvoudiging

Het leermateriaal steunt op hedendaagse sociale technieken en modellen: Systemisch Werk, Creatiespiraal, Theory U en Spiral Dynamics. Deze worden in één verbluffend eenvoudig beeld met elkaar geïntegreerd.

Ontwikkelroute

Je neemt jezelf serieus en bent daarom bereid om je te ontwikkelen. Deze leerweg helpt je met jouw realisatie, zodat je meer voor elkaar krijgt met minder moeite.

Meerdere keren per jaar start er in het Veerhuis een groep die de leerweg volgt, en er is permanent de mogelijkheid om in te stappen in de doorgaande procesgroep. ‘Stoeien met Systemen’ is zelf ook in ontwikkeling. Een vervolg is in de maak. Een creatief proces waarbij het onder andere gaat om jou en om wat iemand als jij nodig heeft. Van ons krijg jij de niet aflatende toewijding om tot zinvolle voortzetting te komen.

Het enige dat je mee hoeft te brengen is de moed om te beseffen dat het allemaal in jou zelf begint.

Op 15 oktober kun je kennis komen maken op de informatieavond van 19:30 tot 22:00 uur.
Toegang gratis.
Aanmeldend via mail: inge@knoope.nl

Meer informatie lees je hier